zaterdag 11 juni 2011

Tutorial??


Deze foto's 'liggen' al lang te wachten op een publicatie. Ik weet niet echt of het een tutorial is, maar ik leg hiermee toch in het kort uit hoe je van je favoriete t-shirt een leuk kussen maak. Een ideaal souvenir...

Dit was het T-shirt. Eerst reken je uit, wat de grootte van je vierkant kan zijn/wordt. In dit geval ging ik uit van een kussen van 50 x 50 cm.


Armen en achterkant eraf en het gewenste vierkant aftekenen. Om alles zo recht mogelijk te maken, heb ik het T-shirt met schilderstape op de ondergrond vastgeplakt. Op die manier is er weinig kans op verschuiven en rekken.


Bijpassende kleuren kiezen.


En reken knippen. Omdat ik iedere reep hetzelfde er wilde laten uitzien, heb ik er voor gekozen om de hoeken af te werken met vierkantjes. Bovendien kan je op deze manier een extra kleur kiezen. De rode stof haalt ook de rode accenten in het T-shirt naar voren.


De achterkant aan de toplaag vastzetten.


En vulen met een kussen!


Niet moeilijk, wel een heel leuk en persoonlijk geschenk. Dit zijn van die opdrachten waar ik altijd best nerveus voor ben (stel dat je het T-shirt verprutst, dan kun je het niet overnieuw proberen), maar als ze goed uitpakken, het meest tevreden over ben....

1 opmerking:

  1. Heel tof gemaakt!
    Ik kan me best voorstellen dat je een beetje nerveus bent als je er aan begint, maar het resultaat is super geslaagd!
    groetjes, ilse

    BeantwoordenVerwijderen